Ingrediënten
- 2 uien, gesneden
- 4 tenen knoflook, fijn gehakt
- 1 tak basilicum, fijn gehakt
- 4 el paneermeel
- 4 el melk
- 2 el olie
- 250 ml droge witte wijn of water
- 1 el oregano
- 300 gr penne
- 300 gr tartaar
- 4 wortels, in halve maantjes gesneden
- 90 gr tomatenpuree
Bereiding
Stap 1
Maak kleine balletjes van tartaar, 1 ui, 2 teentjes knoflook, paneermeel en melk. Zet ze 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Stap 4
Voeg de witte wijn of water toe en laat ongeveer de helft verdampen.
Stap 5
Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree, oregano, peper en zout mee. En laat het 10 minuten sudderen.
Stap 6
Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten sudderen. Voeg tussendoor eventueel vocht toe.