Ingrediënten
- 1 lente-uitje
- 1 ei
- paddenstoelen naar keuze welke soort
- 1 dl olie
- 200 gr pasta
- paddenstoelen uit potje of zakje
- zout en peper
- paneermeel
- eventueel wat peterselie
Variatietips
- Niet vegetariërs kunnen eventueel spekblokjes aan saus toevoegen.
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta al dente.
Stap 2
Klop in een diep bord het ei los zout en peper. Haal de paddenstoelen eerst door het eimengsel en druk ze daarna in het paneermeel.
Stap 3
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ze in 5 minuten bruin en gaar.
Stap 4
Maak een paddenstoelen/champignonsaus volgens aanwijzingen op verpakking, of maak die zelf:
1 sjalotje
250 g paddenstoelen
50 g boter
50 g bloem
5 dl groenten- of kippenbouillon
1 citroen (eventueel)
peper
zout
indien gewenst 1 dl room
Stap 5
Pel het sjalotje en snipper fijn. Snijd de champignons in plakjes. Stoof ze in de boter. Voeg al roerende de bloem toe en leng aan met de bouillon.
Stap 6
Laat doorkoken. breng op smaak met citroensap, peper en zout en eventueel de room. Mix de saus.
Stap 7
Meng de pasta met de saus en de gebakken gepaneerde paddenstoelen. Serveer met een groene salade (vb. rucola).
Variatietips
- Niet vegetariërs kunnen eventueel spekblokjes aan saus toevoegen.