Ingrediënten
- 500 gr gehakt
- 2 tl gehaktkruiden
- 500 gr penne rigate
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 aubergines in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomaten blokjes
- 2 tl paprikapoeder
- 0.5 tl kaneel
- 2 el koriander (optioneel)
Variatietips
- Groene olijven en frisse zomerse sla.
Bereiding
Stap 2
Fruit vervolgens de uitjes mee en bak de aubergine even om en om zo'n 3 tot 5 minuten dan is het half gaar. Voeg als laatst de knoflook bij er roer goed door.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder en kaneel bij het gehakt en roer door. Zet de pan op laag vuur met een beetje water dan blijft de saus smeuïg en doe de deksel dicht, stoof het ongeveer 15 minuten. Kook ondertussen de penne gaar volgens de verpakking met een beetje zout in het water.
Stap 4
Giet de penne af en strooi er wat peper en een beetje zout over. Schep de penne in de borden en schep er vervolgens saus over en voor de liefhebber wat koriander.
Variatietips
- Groene olijven en frisse zomerse sla.