Ingrediënten
- zak penne
- flink stuk gorgonzola
- bekertje slagroom
- (zee)zout
- zwarte peper uit de molen
- verse peterselie, fijngehakt
- zak rucola (sla)
- bakje kerstomaatjes, gehalveerd
- flinke hand walnoten, gekneusd
- balsamico azijn
- stokbrood, gesneden
Variatietips
- Geen voorgerecht serveren voor dit gerecht. Het is erg machtig!
- Gebruik een andere kaas voor de pasta.
- Serveer de saus bij een lekkere biefstuk.
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af en doe in een schaal.
Stap 2
Schenk de room in een pannetje en verbrokkel de gorgonzola erboven. Zet het vuur heel laag en laat de gorgonzola smelten. Blijven roeren met een garde!
Stap 3
Strooi de peterselie over de saus en meng. Giet de saus over de pasta en meng door elkaar.
Stap 4
Doe de rucola in een schaal en verdeel de tomaatjes, walnoten en dressing over de sla.
Stap 5
Serveer de pasta met de sla en met het stokbrood.
Variatietips
- Geen voorgerecht serveren voor dit gerecht. Het is erg machtig!
- Gebruik een andere kaas voor de pasta.
- Serveer de saus bij een lekkere biefstuk.