Ingrediënten
- 250 gr spekblokjes
- 4 eieren
- 125 ml a 200 ml slagroom
- 100 gr parmezaanse kaas
- klontje boter
- 1 of halve broccoli
- peper
- knoflook en/of uitje
- peterselie
Bereiding
Stap 1
Bak de spekblokjes in wat boter of olijfolie knapperig.
Stap 2
Roerbak de kleine roosjes broccoli (of courgette of erwtjes... enz) samen met knoflook en/of een uitje gaar. Voeg er de spekblokjes aan toe.
Stap 3
Kook ondertussen de pasta al dente in water met een bouillonblokje.
Stap 4
Giet de pasta af en doe terug in de warme pan. Roer er een klontje boter door. Meng er vervolgens het spek-broccollimengsel door.
Stap 5
Meng de room, eieren, kaas, peper en peterselie tot een homogeen mengsel.
Stap 6
Roer dit mengsel op een laag vuurtje bij de pasta tot de saus goed is verdeeld (niet te lang of de eieren stollen). Serveer meteen.