Ingrediënten
- 400 gr bloemige aardappelen
- wit van 2 preien, in ringetjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 l kippenbouillon
- 0.5 dl room
- boter of olijfolie
- verse gehakte bieslook
- zout en zwarte peper uit de molen
- nootmuskaat
- broodcroutons
Variatietips
- Laat kerriepoeder meekoken met de soep.
- Lekker met spekblokjes, ham reepjes, gerookte zalm, enz.
- In plaats van room kan je er boursin kruidenkaas onder mengen.
Bereiding
Stap 1
Schil de aardappelen en snij in stukjes.
Stap 2
Stoof de prei en de ui aan in boter of olijfolie.
Stap 3
Doe er de aardappelen en de kippenbouillon bij. Laat 15 minuten koken.
Stap 4
Mix de soep en kruid met zout, zwarte peper uit de molen en nootmuskaat. Breng terug tegen de kook aan en roer nog even door.
Stap 5
Werk de soep af met room en bieslook. Serveer met de broodcroutons.
Variatietips
- Laat kerriepoeder meekoken met de soep.
- Lekker met spekblokjes, ham reepjes, gerookte zalm, enz.
- In plaats van room kan je er boursin kruidenkaas onder mengen.