Ingrediënten
- 10 stuks pannenkoeken
- 50 gr pure chocolade
- 150 gr zachte roomboter
- 150 gr suiker
- 3 el amaretto of sterke koffie
- 3 el melk
- gesuikerd cacaopoeder
- gebruik een pakje kant en klare pannenkoeken of bak ze zelf:
- 200 gr bloem
- 70 gr suiker
- 4 stuks eieren
- 500 ml melk
- 2 el arachide-olie
- 20 gr boter
Variatietips
- Voor luchtige pannenkoeken kan je een deel van de melk door bruisend water vervangen.
Bereiding
Stap 1
Maak de taart de dag vooraf zodat ze de tijd heeft om op te stijven.
Stap 2
Boter smelten, bloem erbij doen, ook de suiker, eieren, melk en de olie. Alles goed vermengen (eventueel met mixer) totdat er geen klonters meer in zitten. Bak de pannenkoeken één voor één in een pannenkoekenpan met wat olie. En laat ze volledig afkoelen.
Stap 3
Meng de boter, suiker en amaretto tot een mooie crème.
Stap 4
Leg een pannenkoek op een bord, smeer er een laag botercrème op, bedek met een pannenkoek en bestrijk opnieuw met botercrème, blijf dit vervolgens herhalen en eindig met een pannenkoek.
Stap 5
Doe de chocolade met de 3 el melk in een pannetje en smelt al roerend op een zacht vuurtje. Strijk dit chocoladeglazuur over de pannenkoek. bestrooi royaal met cacaopoeder en laat de taart opstijven in de koelkast.
Stap 6
Haal de volgende dag de taart uit de koelkast en snij in kleine taartpuntjes, of in een vierkante taart, in een hartvorm enz.
Variatietips
- Voor luchtige pannenkoeken kan je een deel van de melk door bruisend water vervangen.