Ingrediënten
- 25 gr boter + extra om in te vetten
- 225 gr zelfrijzende bloem
- 75 gr geraspte pecorino
- 100 gr pancetta zonder korst
- 1.5 dl melk + extra om te glazuren
- 1 el ketchup
- 1 tl worcestershiresaus
- zout en peper
- pesto
- fijngehakte peterselie
Bereiding
Stap 1
Vet een bakplaat in en grill de pancetta tot die bijna gaar is, laat afkoelen en snij in kleine stukjes.
Stap 2
Zeef de bloem met een snuifje zout. Kneed met de vingertoppen de boter door de bloem. Voeg er de pancetta, peterselie en 2/3 van de kaas bij.
Stap 3
Meng de ketchup, de worcestershiresaus en de melk. Doe dit bij het bloemmengsel en maak er een zacht deeg van.
Stap 4
Rol het deeg uit en snij er rondjes, driehoekjes, ... van of vul muffinvormen met het deeg. Bestrijk met melk en de overgebleven kaas. Bak ze 20 minuten op 200 graden.
Stap 5
Dien op met pesto, een frisse salade en pasta.