Ingrediënten
- 1 kg schoongemaakte paling
- 50 gr boter
- 30 gr verse peterselie
- 30 gr verse kervel
- 30 gr verse zuring
- 15 gr verse dragon
- 1 laurierblaadje
- 4 verse blaadjes salie
- 2 dl droge witte wijn
- 1 dl slagroom
- 2 eierdooiers
- 0.5 tl tijm
- zout en peper
- 1 el citroensap
Bereiding
Stap 1
Snijd de paling in stukken. Verhit 30 gram boter, bak de paling aan beide kanten bruin en dan op matig vuur in ongeveer 15 minuten gaar.
Stap 2
Hak de peterselie, kervel, zuring en dragon fijn.
Stap 3
Smelt de rest van boter, verkruimel de laurier erboven, voeg de salie toe en bak die even mee.
Stap 4
Voeg de wijn en slagroom toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 5 minuten inkoken.
Stap 5
Zeef de saus. Roer de dooiers los met een beetje warme saus en roer het dooiermengsel door de rest van de saus.
Stap 6
Voeg de gehakte kruiden en de tijm toe en warm de saus goed door (laat niet meer koken).
Stap 7
Breng op smaak met zout, peper en citroensap. schenk de saus over de paling.