Ingrediënten
- 3 a 4 grote uien
- 2 flinke paprika's rood en groen
- 0.5 l visbouillon
- saffraan
- 500 gr rijst
- 250 gr tomaten
- 400 gr grote garnalen gamba's en/of mosselen in schelp
- margarine om in te bakken
Bereiding
Stap 1
Maak de uien en paprika schoon en snijd ze fijn.
Stap 2
Fruit vervolgens de uien en de paprika even in de margarine tot de groente begint te kleuren en voeg daarna de ongekookte rijst toe en bak deze even mee.
Stap 3
Schenk de visbouillon met enige draadjes saffraan erbij en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in ongeveer 8 minuten gaar worden.
Stap 4
Was de tomaten en snijd ze in niet te kleine stukken, voeg die samen met de gepelde garnalen en of mosselen aan de rijst toe en laat het geheel zonder deksel stoven.
Stap 5
Zodra de garnalen en mosselen gaar zijn nog peper en zout naar smaak toevoegen.