Ingrediënten
- zout
- 250 gr broccoli, in roosjes
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 2 wortels, in stukjes
- 150 gr bonen, in stukjes
- 2 tl zonnebloemolie
- 1 el tarwebloem
- 2 dl melk
- 5 el groentebouillon
- 100 gr geraspte kaas
- peper
Variatietips
- Gebruik voor de saus in plaats van tarwebloem volkorenmeel. Volkorenmeel voorkomt klontjes.
- Varieer ook met andere groenten zoals peultjes, sugarsnap, erwten etc.
Bereiding
Stap 1
De oven voorverwarmen op 200 graden, in hete lucht oven 180 graden. In een grote pan 2 liter water met zout aan de kook brengen. De groenten in ongeveer 10-15 minuten beetgaar koken en in een vergiet goed laten uitlekken. De groenten in een ingevette ovenschaal doen.
Stap 2
Voor de saus de olie in de pan verhitten, de bloem toevoegen en 1 minuut onder voortdurend roeren laten koken.
Stap 3
Beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten. Het geheel aan de kook brengen en al roerend 3 minuten laten koken.
Stap 4
De saus van het vuur halen en de helft van de kaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper.
Stap 5
De saus over de groenten gieten en zo verdelen dat alles bedekt is. De rest van de kaas erover strooien en ongeveer 10-15 minuten in de oven gratineren. Als je een oven met grillfunctie hebt dan kan je de laatste paar minuten de grill aanzetten voor een extra krokant laagje.
Variatietips
- Gebruik voor de saus in plaats van tarwebloem volkorenmeel. Volkorenmeel voorkomt klontjes.
- Varieer ook met andere groenten zoals peultjes, sugarsnap, erwten etc.