Ingrediënten
- 8 varkens worstjes
- 4 plakken bacon
- 30 gr boter
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 4 middelgrote aardappelen in schijfjes
- 0.25 el gedroogde salie (mag ook vers)
- 2 dl kippenbouillon
- 2 el verse peterselie
- peper
Variatietips
- Lekker biertje erbij.
Bereiding
Stap 1
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Stap 2
Worstjes in een pan ongeveer 7 min laten koken. Daarna goed afdrogen en laten afkoelen.
Stap 3
Bacon in reepjes snijden en ongeveer 1min laten bakken, voeg uien en knoflook toe en bak goudgeel.
Stap 4
Haal de bacon, uien en knoflook uit de pan en bak de worstjes erin goudgeel en haal ze daarna uit de pan.
Stap 5
Verdeel de aardappelschijfjes in de oven schaal en bedek met de bacon, uien en knoflook.
Stap 6
Met peper en salie bestrooien en kippenbouillon erover schenken. Worstjes erover heen en dan afgedekt in de over voor ongeveer 60 min. garneren met verse peterselie.
Variatietips
- Lekker biertje erbij.