Ingrediënten
- 750 gr aardappelen, geschild en gekookt
- 400 gr kipfilet, in dunne reepjes
- 50 gr boter of margarine
- 3.5 tl shoarmakruiden
- 1 blikje ananasstukjes
- 500 gr broccoliroosjes, bijna gaar gekookt
- 4 el paneermeel
- melk
- zout
- peper
- 2.5 el ketjap manis
Variatietips
- Gebruik aardappelpuree ipv gekookte aardappelen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit de boter, voeg de kip toe. Bestrooi de kip met 3 eetlepels shoarmakruiden. Bak de kip onder voortdurend omscheppen: +/- 5min.
Stap 2
Schep de uitgelekte ananasstukjes erdoor.
Stap 3
Roer de ½ eetlepel shoarmakruiden en paneermeel door elkaar.
Stap 4
Giet de aardappelen af. Stamp ze fijn. Voeg een scheutje melk toe. Klop met een garde tot een luchtige puree ontstaat (evt. nog wat melk toevoegen). Breng de puree op smaak met zout en peper. Roer door een helft van de puree de ketjap.
Stap 5
Vet een ovenschaal in. Verdeel de ketjappuree over de bodem.
Stap 6
Verdeel de kip over de laag puree.
Stap 7
Verdeel de broccoli over de laag kip.
Stap 8
Schep de rest van de puree erop en strijk de bovenkant glad.
Stap 9
Strooi de paneer erover. Leg hier en daar een klontje boter er boven op. Laat het paneerkorstje in de oven in +/- 30 min. knapperig bruin en de schotel door en door heet worden.
Variatietips
- Gebruik aardappelpuree ipv gekookte aardappelen.