Ingrediënten
- 400 gr couscous
- 150 gr boter
- 200 a 300 gram hamblokjes
- 6 tot 8 eieren
- 4 el melk of water
- rode of groene pesto
- nootmuskaat
- peper en zout
- 75 a 100 gram geraspte kaas
Bereiding
Stap 1
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Verdeel 125 gram boter in kleine klontjes en schep deze door de couscous en laat alles nog ca. 3 minuten doorwarmen of giet er olijfolie bij.
Stap 3
Beboter een ovenschaal met de rest van de boter. Doe dan de couscous in de schaal en strijk de bovenkant glad.
Stap 4
Klop de eieren los met de pesto, 4 eetlepels melk of water, wat zout, peper en de nootmuskaat. Vermeng met de couscous en hamblokjes.
Stap 5
Giet het geheel in ovenschaal en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Stap 6
Bak ca. 25 minuten in een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven.