Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels samen ongeveer 900gram
- 1 kleine ui
- 2 el olijfolie
- 1 blad bosje peterselie
- 1 teen knoflook
- geraspte schil van 1 citroen
- bloem
- 30 gr boter
- zout en peper
Variatietips
- Heerlijk met risotto.
Bereiding
Stap 1
Knip op 4 a 5 plaatsen het vlies om de schenkel in.
Stap 2
Snipper de ui en leg hem in een magnetronschaal die ruim genoeg is om de schenkels naast elkaar te leggen.
Stap 3
Leg het vlees erbij en besprenkel met de olie en wijn (of bouillon) een beetje zout erover.
Stap 4
Plaats de schaal 15 min op de hoogste stand in de magnetron (800watt).
Stap 5
Snijd intussen de peterselie fijn en pers de knoflook uit vermeng dit samen met de citroenrasp.
Stap 6
Haal na 15 min de schaal uit de magnetron en voeg de gehakte peterselie met knoflook en citroen toe.
Stap 7
Wentel ze even om en om. Bestuif het vlees meteen lepel (gezeefde) bloem.
Stap 8
Zet de schaal weer in de magnetron en zet hem nu op de helft van vermogen (400 watt) voor nog 15 min.
Stap 9
Laat het gerecht daarna nog 5 min nagaren in de magnetron. Doe er tenslotte de klein stukjes boter op met wat grof gemalen peper en zout.
Variatietips
- Heerlijk met risotto.