Ingrediënten
- 200 gr ossenhaas, in grove puntjes/blokken
- 2 el zonnebloemolie om in te bakken
- 3 cm gember wortel, in stukken
- 2 tenen knoflook, geplet
- 1.5 el zwarte bonen saus (lee kum kee)
- 1 el sesamzaadjes
- marinade
- 1 tl maizena
- 1 el koud water
- 1 tl oestersaus premium (lee kum kee)
Variatietips
- Lekker als hapje, tapas of met Chinese gestoomde broccoli (kailan met beetje oestersaus)
Bereiding
Stap 1
Maak een mengsel van maizena, koud water en de oestersaus en schep de ossenhaaspuntjes er door. Laat 20-30 minuten staan zodat de marinade goed in trekt en het vlees op kamertemperatuur komt.
Stap 2
Zonnebloemolie in de pan of wok en de stukken gember en knoflook ongeveer 30 seconden meebakken zodat de smaken aan de olie worden afgegeven.De gember en knoflook kunnen eruit gehaald en weggegooid worden.
Stap 4
Meng de zwarte bonen saus er door en pak in aluminiumfolie in en laat even rusten (3-5 minuten)
Variatietips
- Lekker als hapje, tapas of met Chinese gestoomde broccoli (kailan met beetje oestersaus)