Ingrediënten
- 2 stuks paksoi, in repen
- 3 stuks wortel, in stukjes
- 1 stuk rode paprika, in stukjes
- 3 kopjes rijst
- 1 stuk ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 6 el ketjap kaki tiga (manis)
- 2 el olie
- 1 el sesamolie
- 3 el sesamzaad
- 250 gr runderreepjes
- 1 el djahé
- peper
- zout
- 2 tl honing
Variatietips
- Gebruik verse gember i.p.v. djahé.
Bereiding
Stap 1
Kook of stoom de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
Verwarm de 2 el olie in een pan op laag vuur en bak de wortel
Stap 2
Snij ondertussen de ui en de knoflook en bak met de wortels mee. Voeg ook de djahé toe.
Stap 3
Bak vervolgens ook de paprika mee. 5 minuten voordat de rijst klaar is op hoog vuur de runderreepjes meebakken met wat peper en zout.
Stap 4
De laatste 3 minuten ook de paksoi met de ketjap kaki tiga en honing meebakken op hoog vuur.
Stap 5
Haal wok van het vuur af en meng de sesamolie mee.
Stap 6
Serveer met witte rijst en strooi de sesamzaad over de wokschotel en serveer direct.
Variatietips
- Gebruik verse gember i.p.v. djahé.