13 december 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr varkenshaas
  • 1 el sambal manis
  • 2 el olie
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 4 el chilisaus
  • 2 handjes taugé
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • 4 handjes veldsla

Variatietips

  1. Eet de sla met stokjes.
  2. Afmaken met verse koriander.
  3. Voeg cashewnootjes toe.

Bereiding

Stap 1
Leg de varkenshaas een klein kwartier in de vriezer en snijd daarna in flinterdunne plakjes. Meng de varkenshaas met de sambal, olie, ketjap, gember en knoflook.

Stap 2
Bak op hoog vuur gaar en zet even weg tot het lauw is.

Stap 3
Meng de sla met de chilisaus.

Stap 4
Verdeel de sla over borden of in kommetjes. Drapeer het vlees over de sla heen.

Stap 5
Giet wat kokend water over de taugé heen en laat daarna goed uitlekken.

Stap 6
Strooi nu eerst de taugé en daarna de sesamzaadjes over de sla.

Variatietips

  1. Eet de sla met stokjes.
  2. Afmaken met verse koriander.
  3. Voeg cashewnootjes toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten