Ingrediënten
- 4 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 75 gr bloem
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl hete chilipoeder
- zonnebloemolie
- muntsaus
- mangochutney
Bereiding
Stap 1
Schil de uien en snijd ze in hele dunne plakjes.
Stap 2
Hak de knoflook fijn.
Stap 3
Meng de bloem met het eitje, het bakpoeder en de chilipoeder.
Stap 4
Voeg net zoveel water toe totdat een romig deeg ontstaat.
Stap 5
Schep nu de ui en de knoflook door het beslag.
Stap 6
Verhit ongeveer twee tot drie centimeter olie in een pan.
Stap 7
Leg op vier verschillende plaatsen in de pan een eetlepel beslag en druk het een beetje fijn (per keer maak je dus vier hapjes).
Stap 8
Bak de hapjes goed bruin. Laat de hapjes uitlekken op keukenpapier en dien warm op met muntsaus en mangochutney.