Ingrediënten
- 2 stuks grote kippenpoten
- 200 gr gehakt
- 4 bouillonblokjes
- 1 pak kippensoep (honig)
- 1 grote ui
- 2 kruidenbuiltjes (honig)
- 1 theekopje vermicelli
- 2 l water
- 8 wortels, in schijfjes
Variatietips
- Bij de soep is het lekker om een stokbroodje met eventueel kruidenboter te serveren of van die ouderwetse soepstengels.
- De kippenpoot kun je ook vervangen door kipfilet.
Bereiding
Stap 1
Pan met c.a. 2 liter water opzetten. Ui erin, de kippenpoot erin, de 4 bouillonblokjes erbij en de 2 kippenkruidenbuiltje erin hangen aan elke kant van de pan 1 (bij de oren van de pan) en als laatste het pakje kippensoep van Honig toevoegen. Minimaal 1 uur de pan zachtjes op het vuur laten doorkoken, zodra de kippenpoot gaar is, uit de pan halen. De ui en de kruidenbuiltjes uit de pan halen en weggooien.
Stap 2
Door de gehakt een beetje peper en zout kneden en er daarna kleine balletjes van maken en in de pan doen. De kip fileren/ pluizen en in de pan erbij doen en de wortels toevoegen en nog ongeveer 30 minuten zachtjes laten pruttelen.
Stap 3
Ander pannetje met vermicelli koken, als de vermicelli gaar is dan afgieten en bij de soep doen. Goed roeren en klaar.
Variatietips
- Bij de soep is het lekker om een stokbroodje met eventueel kruidenboter te serveren of van die ouderwetse soepstengels.
- De kippenpoot kun je ook vervangen door kipfilet.