Ingrediënten
- 1 kg appels(goudrenetten)
- 200 gr suiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 0.5 zakje bakpoeder
- snufje zout
- scheutje melk
- scheutje rum
Bereiding
Stap 1
Roer de 2 eieren, de vanillesuiker, de suiker met een snufje zout tot een schuimend geheel. Meng de bakpoeder door het bakmeel. Voeg onder voorzichtig omzetten beetje bij beetje het meel toe aan het ei-suikermengsel. Als het beslag erg dik wordt, ietsje verdunnen met een klein beetje melk. Zorg dat het beslag uiteindelijk die dikte heeft, dat het in een ononderbroken dik lint van de lepel loopt. Schil de appels, snij ze in partjes.Doe deze in een springvorm strooi er wat kaneel overheen overgiet het met wat rum. Giet het beslag hieroverheen (in een cirkel werken,van buiten naar binnen. Zet de taart in een voorverwarmse oven van 200 graden. Baktijd: ca 1 uur.