Ingrediënten
- 1 kg runder ( rib ) lappen
- mosterd
- laurierblaadjes
- 4.5 tomaat
- 2.5 grote uien
- braadboter / croma
- runder boullion blokje
- jus kruiden / smeltjus
- ontbijtkoek
Variatietips
- Voor een anders smaaksensatie , voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe voor de liefhebbers van groenten : er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika , champignons , courgette etc.
Bereiding
Stap 3
Na het aanbraden het vuur temperen en aanvullen met gekookt water totdat de lapjes onder water staan. Voeg aan het water de laurierblaadjes, de tomaten ( grove partjes ), de uien ( grof gesneden ) en het bouillonblokje toe. Laat dit stoof pannetje 2,5 tot 3 uur staan op een laag vuur. Draai af en toe de runderlappen om.
Stap 4
Om de saus een beetje binden en voor een lekkere jus, kan je er een zakje jus kruiden bij toevoegen en 1-2 plakken ontbijtkoek.
Variatietips
- Voor een anders smaaksensatie , voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe voor de liefhebbers van groenten : er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika , champignons , courgette etc.