Ingrediënten
- 0.5 plak tempe
- 0.5 blok tahoe
- 4 lombok ido
- 2 a 3 uien
- 1.5 el ebbi gedroogde garnalen
- 1 kip bouillonblokje
- 1 trassi
- assem zonder pit
- salam
- laos
- 1 drinkglas bouillon
- 0.5 kopje santen
Variatietips
- Lekker bij nasi.
- De santen kan je door koffiemelk vervangen.
Bereiding
Stap 1
Snij voordat je begint de tempé en de tahoe in kleine blokjes.
Stap 2
Snij de lombok ido in wat grotere stukjes. Daarna de uien fijn snijden.
Stap 3
Alle ingrediënten (behalve de tempé en de tahoe en bouillon) met wat olie fruiten, dan beetje bouillon toevoegen.
Stap 4
De blokjes tempé en tahoe er door roeren, zodra alles goed kookt de rest van de bouillon en santen toevoegen.
Stap 5
Eventueel zout en suiker naar smaak toevoegen.
Stap 6
Kook alles nog ongeveer een kwartiertje en de oblok-oblok is klaar.
Variatietips
- Lekker bij nasi.
- De santen kan je door koffiemelk vervangen.