Ingrediënten
- 0.5 l volle melk
- 0.5 l karnemelk
- 25 tot 40 gram gepelde walnoten
- fijngehakte bieslook
- fijngehakte peterselie
- zout en peper
Variatietips
- Voeg teentje geperste knoflook toe aan de kaas.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de melk met de karnemelk in een pan (geen aluminium!) op zacht vuur tot er witte klontjes in een heldere vloeistof ontstaan.
Stap 2
Bekleed een zeef met een stuk kaasdoek en hang deze in een kom.
Stap 3
Schep de melkmassa in de zeef en laat het geheel ca. 1/2 uur uitlekken.
Stap 4
Hak de walnoten fijnen meng ze door de kaas uit de doek. Meng er ook de peterselie en bieslook bij. Breng deze op smaak met zout en peper.
Stap 5
Lekker op brood, op toastje of in bladerdeegpasteitje.
Variatietips
- Voeg teentje geperste knoflook toe aan de kaas.