Ingrediënten
- 1 speklapje in dunne reepjes
- zout
- peper
- 1 tl oregano
- 2 sjalotjes
- 2 el olijfolie
- 150 gr rijst
- bouillonblokje
- 1 prei in dunne halve ringetjes
- 50 gr parmezaanse kaas geraspt
Variatietips
- De sjalotjes kunnen ook vervangen worden door een ui
Bereiding
Stap 1
Kook rijst zoals op de verpakking, maar dan in water met het bouillonblokje. (8 min koken en 10 min rusten met de deksel op de pan) Snij de speklapjes in dunne reepjes en kruid met peper, zout en oregano. Verhit de olijfolie in de pan en bak de gekruide spekreepjes knapperig en bruin. Snij ondertussen de sjalotjes fijn en bak deze op laag vuur ongeveer 5 minuutjes mee. Snij een stuk van de onderkant van de prei af (witte gedeelte) en het lelijke stuk van de bovenkant (groene gedeelte). Snij vervolgens de prei in de lengte door midden en was de prei onder de kraan. Snij vervolgens de prei in halve ringetjes en bak ongeveer 5 minuutjes mee. De rijst met het spek / prei mengsel mee bakken tot alles goed gemengd is. Schep het op de borden en rasp wat Parmezaanse kaas over de nasi.
Variatietips
- De sjalotjes kunnen ook vervangen worden door een ui