Ingrediënten
- 1 stengel sereh
- 5 kopjes pandanrijst (jasmijn)
- 7.5 dl water
- 0.5 blok santen
- 2 tl koenjit
- 3 bladeren salaam
- 1 tl zout
- 1 blad pandan
Variatietips
- Serveer voor een nog feestelijker effect de rijst in bananenbladeren.
- Een ei hoort erbij: kluts een ei, bak het ei en snij het in reepjes.
- Als garnering: seroendeng, gebakken uien en een indische frikadel.
- Voor een frisse smaak erbij: kras de komkommer met een vork in en snij deze in plakjes.
Bereiding
Stap 1
Was de rijst en breng het water aan de kook met het zout en koenjit of doe alle ingrediënten in één keer in een rijstkoker. Het water moet een een vingerkootje boven de rijst zijn.
Stap 2
Voeg de rijst eraan toe en kook ze met de salaam en pandan halfgaar (± 8 minuten).
Schilfer het blokje santen door de rijst en roer deze er goed doorheen en stoom daarna de rijst minstens een uur. In de rijstkoker na het uitspringen 20 tot 30 minuten laten staan.
Variatietips
- Serveer voor een nog feestelijker effect de rijst in bananenbladeren.
- Een ei hoort erbij: kluts een ei, bak het ei en snij het in reepjes.
- Als garnering: seroendeng, gebakken uien en een indische frikadel.
- Voor een frisse smaak erbij: kras de komkommer met een vork in en snij deze in plakjes.