Ingrediënten
- 6 eieren
- 100 gr pure chocolade
- 1 el melk
- 100 gr boter
- 2 el paneermeel
- 100 gr gemalen amandelen of hazelnoten
- 50 gr griessuiker
- gesuikerde opgeklopte slagroom
Variatietips
- Ook lekker met vanillesaus.
Bereiding
Stap 1
Klop het eiwit zo stijf mogelijk en voeg er de suiker bij. Blijf het met een mixer kloppen totdat het mengsel glazig wordt.
Stap 2
Meng de gemalen amandelen/hazelnoten en het paneermeel voorzichtig door het geklopte eiwitmengsel.
Stap 3
Smelt ondertussen de chocolade met 1 eetlepel melk. voeg er de boter en de eierdooiers bij en roer dit zachtjes door het eiwitmengsel.
Stap 4
Giet het beslag in een met boter ingevette soufflévorm met deksel. Zet in een warmwaterbad en laat gedurende 1 uurtje het water zachtjes sudderen (je moet een licht geruis horen).
Stap 5
Zorg dat de Mohr niet kantelt in het warmwaterbad door vb. een zwaar gewicht op het deksel van de soufflévorm te plaatsen.
Stap 6
Haal de Mohr uit de vorm door voorzichtig om te keren... snij een stuk van het warme gebak en serveer op een bord.
Stap 7
Versier royaal met gesuikerde slagroom en eventueel wat chocoladesaus (chocolade smelten met wat room).
Variatietips
- Ook lekker met vanillesaus.