Ingrediënten
- 300 gr oud brood
- 100 gr kristalsuiker
- 150 gr bruine suiker
- 2 dl melk
- 5 eieren
- 50 gr rozijnen of chocoladeblokjes
- blokjes appel bestrooid met wat kaneel
- 1 tot 2 eetlepels vanillebloem
Bereiding
Stap 1
Warm de melk op tot ze lauw is en voeg er de suiker bij. Blijf goed roeren tot alle suiker opgelost is.
Stap 2
Snij de korstjes van het oud brood en trek het brood in stukjes.
Stap 3
Doe het brood in een grote kom en voeg er de gesuikerde melk bij. Laat alles nu een 10-tal minuutjes staan.
Stap 4
Roer in de kom zodat een dikke brij ontstaat. Voeg de rozijnen (of chocolade of appelstukjes), het vanillepoeder, de kaneel en de eieren toe aan de brij.
Stap 5
Roer alles goed door elkaar. Doe alles in een ingevette bakvorm en bestrooi nog eens met een dikke laag bruine suiker.
Stap 6
Bak ongeveer 45 minuten in de oven op 200° c. (in prikken met lange naald en mag niets meer blijven aanplakken).