Ingrediënten
- 1 pak boudoirkoekjes (lange vingers)
- 250 gr mascarpone
- 1 a 2 druppelglazen amaretto
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 a 4 eetlepels gewone suiker
- 2 eieren
- warme sterke koffie
- nesquik of geraspte chocolade
Bereiding
Stap 1
Dompel de boudoirs in de hete koffie en schik ze in een rechthoekige schaal.
Stap 2
Maak de crème als volgt: meng de kaas met de suiker en eierdooiers. Doe er de amaretto bij en klop de crème goed.
Stap 3
Klop het eiwit tot sneeuw en meng het voorzichtig onder de crème.
Stap 4
Als dit klaar is smeer je een laag boven de boudoirs.
Stap 5
Hierboven komt terug een laag boudoirs die je vooraf even in hete koffie dopt, terug een laag crème... Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag crème.
Stap 6
Laat de taart enkele uren in de koelkast rusten.
Stap 7
Werk af net voor het opdienen met geraspte chocolade of bestrooi rijkelijk met nesquik.