Ingrediënten
- 350 gr kipfilet
- 225 gr courgette
- 300 gr aubergine
- 2 el olie
- 5 cm verse gember geraspt
- 6 sjalotjes
- 2 tl thaise currypasta
- 4 dl kokosmelk
- 5 dl kippenbouillon
- 115 gr eiermie
- 3 el verse koriander
- 1 el citroensap
- zout en vers gemalen peper
Variatietips
- Vervang de kip door gare garnalen. Voeg die vlak voor het serveren toe.
Bereiding
Stap 1
Snij de kip in stukken.
Stap 2
Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd ze in stukjes.
Stap 3
Verhit de olie in de pan en bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Voeg als het nodig is nog wat olie toe en bak de gember en de sjalot 3 minuten. Voeg de courgette en de aubergine toe en bak ze goudbruin.
Stap 5
Roer de currypasta erdoor en bak alles 1min door. Voeg de kokosmelk, bouillon en vlees toe en laat alles 10 min zachtjes koken.
Stap 6
Kook de eiermie 5 min mee tot alles gaar is. Roer de koriander en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 7
Garneer met wat koriander.
Variatietips
- Vervang de kip door gare garnalen. Voeg die vlak voor het serveren toe.