Ingrediënten
- 1 kg bloem
- 0.5 l melk
- 75 gr gist
- 5 gr kaneel
- 300 gr boter
- 20 gr zout
- 50 gr suiker (eventueel iets meer)
Bereiding
Stap 1
De bloem met de melk, gist, en zout mengen. Goed kneden.
Stap 2
Voeg de boter, kaneel en suiker erbij en kneed het terug goed.
Stap 3
Laat het deeg ongeveer een half uurtje rijzen.
Stap 4
Verdeel het deeg in porties van ongeveer 50gram en maak er platte bollen van.
Stap 5
Laat die nogmaals 15 minuten rusten en druk daarna in het midden een kuiltje.
Stap 6
Klop de eierdooiers los en smeer er de deegbollen mee in.
Stap 7
Laat nogmaals half uurtje rusten en bak ze daarna snel in een voorverwarmde oven op 200° (10 a 15 min.).