Ingrediënten
- 1 kg perziken*
- 250 gr mascarpone
- 150 gr fijne suiker
- 1 citroen
- beetje kaneelpoeder
- 2 eiwitten
Variatietips
- * Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen. Je kan de kaneelpoeder vervangen door een kaneelstokje.
- Slanktip: om de calorieën te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.
Bereiding
Stap 1
Snij de perziken in stukken.
Stap 2
Laat 100 gram fijne suiker oplossen in het sap van 1 citroen.
Stap 3
Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel.
Stap 4
Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen.
Stap 5
Klop 250 gram mascarpone op met 50 gram fijne suiker en vermeng de mascarpone met 2 stijfgeklopt eiwitten (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.)
Stap 6
Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld.
Variatietips
- * Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen. Je kan de kaneelpoeder vervangen door een kaneelstokje.
- Slanktip: om de calorieën te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.