26 februari 2009
5 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg perziken*
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr fijne suiker
  • 1 citroen
  • beetje kaneelpoeder
  • 2 eiwitten

Variatietips

  1. * Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen. Je kan de kaneelpoeder vervangen door een kaneelstokje.
  2. Slanktip: om de calorieën te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.

Bereiding

Stap 1
Snij de perziken in stukken.

Stap 2
Laat 100 gram fijne suiker oplossen in het sap van 1 citroen.

Stap 3
Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel.

Stap 4
Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen.

Stap 5
Klop 250 gram mascarpone op met 50 gram fijne suiker en vermeng de mascarpone met 2 stijfgeklopt eiwitten (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.)

Stap 6
Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld.

Variatietips

  1. * Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen. Je kan de kaneelpoeder vervangen door een kaneelstokje.
  2. Slanktip: om de calorieën te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten