Ingrediënten
- 2 zoetzure appels
- 1 el citroensap
- 1 tl kaneel
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 200 gr (volle) kwark
- 85 gr zelfrijzend bakmeel
- 25 gr maizena
- boter/olie voor in de cakevorm
Variatietips
- Voeg 1 of 2 zakjes vanille suiker toe aan het geheel.
- Ook erg lekker met peer i.p.v. appels.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op ongeveer 160-170 graden.
Stap 2
Vet de cakevorm in met wat boter of olie.
Stap 3
Schil de appels en snij ze in dunne partjes. Besprenkel ze met het citroensap en bestrooi de partjes met de kaneel.
Leg de appel partjes trapsgewijs op de bodem van de cakevorm.
Stap 4
Scheid het eiwit en de eidooiers en doe ze in 2 verschillende kommen.
Stap 5
Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker.
Stap 6
Klop de dooiers op met de rest van de suiker en de kwark.
Stap 7
Spatel de 2 kommen met het eiwit en de eidooiers door elkaar.
Stap 8
Zeef het zelfrijzende bakmeel en de maizena door de mix van het eiwit en de eidooiers en spatel alles luchtig door elkaar. Ongeveer 60 minuten afbakken en de oven.
Variatietips
- Voeg 1 of 2 zakjes vanille suiker toe aan het geheel.
- Ook erg lekker met peer i.p.v. appels.