Ingrediënten
- 1 schenkel
- 1 l water
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 el indiase currypasta
- 2 grote harde witte broodjes
- 1 kipfilet
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 wortel, in reepjes gesneden
- radijsjes, in plakjes gesneden
- ijsbergsla, in flinterdunne reepjes
- klein bekertje zure room
- volle hand verse fijngehakte munt
- volle hand verse fijngehakte koriander
Variatietips
- Voor een snelle variant soep gebruik je bouillonblokjes
- Gebruik naanbrood in plaats van broodjes
Bereiding
Stap 1
Voor de soep:
- Trek de schenkel in een liter water.
- Voeg hierna de tomatenpuree en de currypasta toe.
Stap 2
Voor de broodjes:
- Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze gaar.
- Zet de kip in de koelkast en laat goed koud worden.
- Maak ondertussen een saus van de zure room en de munt.
- Snijd de broodjes open en hol ze een beetje uit.
- Meng de kip met de komkommer, paprika, wortel, radijs en sla.
- Leg dit mengsel 'in' het broodje.
- Flinke toef saus erop en garneren met de koriander.
Variatietips
- Voor een snelle variant soep gebruik je bouillonblokjes
- Gebruik naanbrood in plaats van broodjes