Ingrediënten
- 200 ml water
- 100 ml melk
- 10 gr zout
- 10 gr suiker
- 10 gr vloeibare margarine
- 150 gr maïsmeel
- 350 gr bloem
- 7 gr gist (1 zakje)
Variatietips
- Gebruik volkorenbloem i.p.v. bloem.
Bereiding
Stap 1
Vul de broodbakvorm met het water en melk en doe er het zout, de suiker en de boter bij.
Stap 2
Voeg de maïsmeel en bloem toe en strooi het gist erop. Stel de broodbakmachine in op het programma "deeg".
Stap 3
Zodra het programma klaar is, de deeg uit de vorm halen. Druk het deeg plat en verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, voor kleine puntjes of in 6 gelijke stukken voor grote puntjes.
Stap 4
Vorm van de stukken deeg langwerpige broodjes en leg ze op een bakplaat en laat ze 20 tot 30 minuten rijzen afgedekt onder glad. Verwarm ondertussen de oven tot 250 °C.
Stap 5
Zet de broodjes in een voorverwarmde oven en bak ze in 15 tot 10 minuutjes af, goudbruin. Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Je kunt ze natuurlijk ook warm opsmullen, maar dan zijn ze nog niet puntjeszacht. Om te testen of ze gaar zijn: klop op een broodje, deze moet dan hol klinken.
Variatietips
- Gebruik volkorenbloem i.p.v. bloem.