Ingrediënten
- 300 gr mais
- 1 snufje zout
- 14 gr gist
- 3 el suiker
- 650 ml gekookt water
- 8 blokjes spinazie a la crème
- 1 kg zelf rijzend bakmeel
- 1 stuk madame jeanette (peper)
- 1 el fijngemalen komijnzaad
- 7 tenen knoflook
- 1 stuk ui
- olie om in te bakken
Benodigdheden
- frituurpan of andere pan met olie
Bereiding
Stap 2
Voeg hier de suiker, gist, spinazie en kruiden aan toe en leng dit aan met de helft van het kokende water. Meng dit alles met een houten lepel.
Stap 3
Voeg hier de meel beetje bij beetje aan toe. Het moet stevig zijn maar geen vaste massa worden. Wanneer de massa te vast is geworden meng dan de rest van het water door het beslag.
Stap 4
Laat dit geheel op een warme plek rijzen. Zet een pan met olie op vuur en verwarm de olie. Zorg dat je een schaal met water (voldoende om je handen onder te dompelen) klaar hebt staan. En een bak waar je de gebakken bara's in kan plaatsen.
Stap 5
Maak je handen vochtig en neem een beetje meel in je hand. Druk dit plat en maak eventueel een groot gat in het midden van je deeg. Laat dit voorzichtig in de hete olie glijden. Pas op dat je je niet verbrand! Bak ze in ongeveer 3 - 5 minuten goudbruin en lek ze uit op een stuk keuken papier en eet smakelijk!