Ingrediënten
- 1 l water
- bouillonblokjes
- schenkel
- tomaten
- rode ui
- wortels
- koriander
- rode madame jeanette
- 3 blikjes tomatenpuree
Variatietips
- Giet een scheutje kokosmelk door de soep.
- Haal de zaadjes uit de madame Jeanette.
Bereiding
Stap 1
Maak de bouillon een dag van tevoren door een schenkel te laten trekken in water met twee bouillonblokjes. Zeef hem goed.
Stap 2
Snijd vier tomaten, twee wortels, een grote rode ui en een madame Jeanette met pitjes in hele kleine stukjes.
Stap 3
Verhit een scheut olie in een wok en bak daarin de ingrediënten gaar en zacht.
Stap 4
Doe nu de groenten in de pan met soep. Meng de soep nu tot een gladde massa met een staafmixer.
Stap 5
Strooi wat fijngehakte koriander in de pan en laat even flink koken.
Stap 6
Schep in kommen en garneer met blaadjes koriander.
Variatietips
- Giet een scheutje kokosmelk door de soep.
- Haal de zaadjes uit de madame Jeanette.