11 juli 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr gemengde sla
  • mosterd
  • olie
  • knoflook
  • azijn
  • spekjes
  • gepelde en gehakte walnoten
  • blauwe kaas
  • witbrood

Bereiding

Stap 1
Drapeer de sla op vier borden.

Stap 2
Meng een dressing van olie, azijn, teentje uitgeperste knoflook en mosterd.

Stap 3
Bak spekjes op hoog vuur knapperig en vVerdeel de spekjes over de sla.

Stap 4
Snijd de korsten van vier sneetjes witbrood en snijd dobbelsteentjes van het brood. Bak snel op hoog vuur knapperig. (= croutons)

Stap 5
Verkruimel de blauwe kaas over de borden en garneer met de croutons.

Stap 6
Strooi de walnoten over het bord en sprenkel de dressing over de sla en de maaltijdsalade is klaar om te serveren als voorgerecht.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten