Ingrediënten
- 1 kg verse lychees
- 150 gr suiker
- 150 gr bloem
- 1 snufje zout
- 2 eieren
- 4 el olie
- 1 el rum
- 5 cl melk
- poedersuiker of kokospoeder
Variatietips
- Bestrooi bij opdienen met wat kokospoeder.
Bereiding
Stap 1
Pel de lychees, halveer ze en verwijder de pit. Bestrooi de lychees met suiker en laat dit een uur intrekken.
Stap 2
Beslag: bloem en zout mengen, dan de eierdooiers erdoor en vervolgens al roerend de olie, rum en melk toevoegen.
Stap 3
Klop de eiwitten stijf en meng dit door het beslag. Laat dit mengsel een uur staan.
Stap 4
De halve lychees door een beetje bloem rollen alvorens ze door het beslag te halen. Vervolgens onmiddellijk in het frituurvet dompelen.
Stap 5
Bruin bakken en uit laten lekken. Deze lychee-beignets met poedersuiker bestrooien en opdienen.
Variatietips
- Bestrooi bij opdienen met wat kokospoeder.