Ingrediënten
- 100 gr boter
- 100 gr bloem
- 1 l bouillon
- 250 gr champignons, in halve plakjes gesneden
- bieslook, fijngesneden
- peper
- zout
- bloem
- 2 eieren
- paneermeel
Variatietips
- Je kunt ook ragout maken met kip, rundvlees of garnalen. Garnalen moet je altijd meteen bakken anders worden ze week.
Bereiding
Stap 1
Maak de boter heet in een pannetje en voeg de bloem roerend toe aan de boter tot het een smeuïg papje wordt.
Stap 2
Voeg vervolgens de bouillon beetje bij beetje toe tot het een dikke ragout wordt.
Stap 3
Voeg de champignons en bieslook toe en laat het zachtjes doorkoken, ongeveer 10 minuutjes. Maak op smaak met peper en zout. Het moet eigenlijk te sterk gekruid zijn, omdat de smaken met het bakken minder sterk worden.
Stap 4
De ragout moet zo dik zijn dat je het kunt snijden, dus dikker als je normaal zou maken als je het in een bakje serveert. Maak rolletjes zoals groot als een kroket of balletjes zo groot als bitterballen. Het liefst een nacht in de koelkast laten staan.
Stap 5
Voor het bakken door de bloem halen, vervolgens door het geklopte ei en als laatst door de paneermeel en bakken in de frituurpan.
Variatietips
- Je kunt ook ragout maken met kip, rundvlees of garnalen. Garnalen moet je altijd meteen bakken anders worden ze week.