20 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes (ca. 500 gram)
  • 1 preistaaf
  • 2 sjalotjes
  • 25 gr boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout en peper
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1/8 liter slagroom

Variatietips

  1. Vervang de courgette eens door bloemkool, of aardappelen.

Bereiding

Stap 1
Was de courgettes en prei, snijd ze in kleine blokjes of rasp ze grof. pel en snipper de sjalotjes.

Stap 2
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes ca. 3 minuten.

Stap 3
Pel de knoflookteen en pers deze erboven uit. Roer de courgette, prei en de kerriepoeder erdoor en laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes ca. 5 minuten smoren.

Stap 4
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Als alle groenten goed zacht zijn (na ongeveer 15 a 20 min.) pureer je de soep in een foodprocessor en doe hem over in een schaal.

Stap 5
Roer de slagroom erdoor. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe om de soep iets dunner te maken.

Stap 6
Breng de soep op smaak met zout en peper, laat hem afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast om door en door koud te worden.

Stap 7
Meestal serveer ik dit soepje met gefrituurde broodkorstjes. Je kan er ook reepjes gerookte zalm indoen, vermicelli, surimi, koude gebakken kip...

Variatietips

  1. Vervang de courgette eens door bloemkool, of aardappelen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten