Ingrediënten
- 200 gr dessertrijst
- 3 dl kokosmelk
- 4 dl melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr bruine suiker
- koekjes (speculaas, wafel, cake, enz.)
- 0.5 l vanille-ijs
Benodigdheden
- 4 stukken aluminiumfolie
- cocktailprikkers
Variatietips
- Koekjes vervangen door fruit zoals halve abrikozen, peer,...
Bereiding
Stap 1
Breng de rijst met de kokosmelk, de melk en de vanillesuiker aan de kook. Laat de rijst in ca. 20 minuten zachtjes tot een dikke droge massa koken. Roer regelmatig.
Stap 2
Roer de bruine suiker erdoor (houd 4 eetlepels achter).
Stap 3
Schep op het midden van elk blad aluminiumfolie, 1/4 deel van de rijst. Leg er stukjes koek op en strooi er 1 eetlepel suiker over.
Stap 4
Vouw het blad tot een pakketje en prik het, met een cocktailprikker, dicht. Leg de pakjes ca. 10 minuten op de hete barbecue.
Stap 5
Serveer ze warm met een bolletje vanille-ijs.
Variatietips
- Koekjes vervangen door fruit zoals halve abrikozen, peer,...