Ingrediënten
- 250 gr kipfilet
- 50 gr sesamzaad
- 1 ei
- 1 el droge sherry
- 5 el maizena
- 200 ml olie
- 1 cm verse gemberwortel
- 4 el licht sojasaus
- zout en peper
Bereiding
Stap 1
VOORBEREIDEN; kipfilet in stukken snijden en met sesamzaad pureren.
Stap 2
Ei, sherry, 2el maïzena, 1tl zout en peper naar smaak erdoor mengen.
Stap 3
Bord invetten met beetje olie en kipmengsel erop uitstrijken tot laag van 1 cm dik.
Stap 4
Bord met kipmengsel in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Kipmengsel in 10-12 min. afgedekt gaar stomen.
Stap 5
Kipmengsel met keukenpapier droogdeppen en iets laten afkoelen.
Stap 6
In kommetje gember (geraspt) door sojasaus roeren.
Stap 7
BEREIDEN; kipmengsel in ruitjes van 3x4 cm snijden en een voor een voorzichtig door rest van maïzena wentelen.
Stap 8
In wok of diepe koekenpan olie verhitten en kipruitjes in 2 porties in 2-3 min. goudbruin bakken.
Stap 9
Op keukenpapier laten uitlekken. Kipruitjes op warme schaal leggen en serveren met dipsausje.