Ingrediënten
- 350 gr appels
- 3 el citroensap
- 300 gr zelfrijzend volkorenbakmeel
- 0.5 tl bakpoeder
- 1 a 2 tl kaneel
- 175 gr bramen
- 1 ei, losgeklopt
- 200 gr lichtbruine of bruine suiker
- 200 gr platte kaas
- 60 gr bruine suikerklontjes verkruimeld
Bereiding
Stap 1
Verwarm oven voor op 190 graden. bekleed een cakeblik met bakpapier en vet het in.
Stap 2
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Schep ze in een pan, strooi er wat suiker bij (25 a 30 gram) en giet er het citroensap over, breng het aan de kook.
Stap 3
Laat het in een afgedekte pan 10 minuutjes sudderen.
Stap 4
Prak de appels fijn en laat afkoelen.
Stap 5
Zeef de bloem, het bakpoeder en 1 tl kaneel in een kom. Roer 115 gram van de bramen erdoor en de rest van de suiker.
Stap 6
Maak een kuiltje in de bloem en voeg het ei, de platte kaas en de afgekoelde appelmoes toe. Meng het goed en schep het mengsel in het cakeblik.
Stap 7
Druk wat bramen in het deeg en strooi de suikerklontjes over het deeg.
Stap 8
Bak de cake ongeveer 40 a 45 minuten in de oven. laat de cake afkoelen in het blik.