Ingrediënten
- 50 gr boter
- 150 gr bloem
- 25 gr maïszetmeel
- 6 kiwi's
- 0.5 l melk
- 7 eieren
- 200 gr poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Variatietips
- Snel klaar: kant en klare bladerdeegbodem.
- Snel klaar: vanillepudding uit potje met wat slagroom opkloppen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° en bereid de biscuit : klop 3 eierdooiers met 100 g poedersuiker, klop de 3 eiwitten tot sneeuw en voeg ze bij het eigeel.
Stap 2
Zeef 120 g bloem en meng voorzichtig onder de eieren tot alle klonters opgelost zijn.
Stap 3
Bak ongeveer 30 minuten in de oven, in een beboterde en bebloemde taartvorm (liefst met verwijderbare bodem). Stort en laat afkoelen op een rooster.
Stap 4
Terwijl de biscuit aan het bakken is, maak je de banketbakkersroom : breng de melk aan de kook, klop 100 g suiker met 4 eierdooiers tot een schuimige massa. Voeg 30 g gezeefde bloem en het gezeefde zetmeel toe.
Stap 5
Van zodra deze erdoor zijn gemengd, voegt u voorzichtig al roerend de kokende melk toe.
Stap 6
Giet in een steelpannetje en breng aan de kook tot de crème dik wordt (2 à 3 minuten) laat, regelmatig omroerend, afkoelen.
Stap 7
Snijd de biscuit in twee ronde schijven, bedek de onderste schijf met een laag banketbakkersroom, daarna een laag kiwischijfjes, leg de bovenste schijf erop en garneer op dezelfde manier, bestrooi met vanillesuiker en bewaar de taart koel tot bij het opdienen.
Variatietips
- Snel klaar: kant en klare bladerdeegbodem.
- Snel klaar: vanillepudding uit potje met wat slagroom opkloppen.