Ingrediënten
- 1 kg kipfilet
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 6 el boter gesmolten
- 4 el sojasaus
- 2 el citroensap
- 2 tl gemalen koriander
- zout en versgemalen peper
Variatietips
- Vervang kip door varkens, lams-of kalkoenvlees.
- Gebruik gemalen komijn in plaats van koriander.
Bereiding
Stap 1
Snij de kip in kleine stukjes.
Stap 2
Schil de uien en knoflook en hak ze fijn en doe ze in een lage niet metalen schaal.
Stap 3
Voeg de gesmolten boter, soja, citroensap, koriander, zout en peper toe en roer goed door elkaar.
Stap 4
Voeg de kip toe, goed mengen met de marinade, zet ca 7 uur in de koelkast.
Stap 5
Rijg de stukjes (afgedroogde) kip aan saté stokjes en gril 10 min onder de grill of in de grillpan.
Stap 6
Bedruip ze tijden het grillen met de marinade zodat ze niet uitdrogen.
Stap 7
Serveer de kebab met rijst en een gemengde salade met bv paprika, tomaat en ui.
Variatietips
- Vervang kip door varkens, lams-of kalkoenvlees.
- Gebruik gemalen komijn in plaats van koriander.