Ingrediënten
- 300 gr kippenlevertjes
- 1 ui
- 200 gr champignons
- 1 el boter
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 7 el rode port
- 100 ml kippenbouillon
- 1 tl sambal oelek
- zout
- versgemalen peper
Variatietips
- Leg op 2 bordjes wat groene salade en daarop een in tweeen gesneden geroosterde boterham en seveer daarop het levertjesmengsel.
- Een in tweeen gesneden geroosterde boterham en serveer daarop het levertjesmengsel.
Bereiding
Stap 1
Maak de levertjes schoon en verwijder de adertjes. Dep ze droog en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Bereidingswijze: Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes met de ui ca. 2 minuten. Voeg de levertjes toe aan het spekmengsel en laat ze op hoog vuur dicht schroeien. Schep de champignons door de levertjes en zet het vuur lager. Laat dit ca. 4 minuten bakken. Schenk eerst de port bij de levertjes, laat dit verdampen en schenk daarna de bouillon erbij. Roer de sambal door de levertjes en laat op een hoog vuur wat inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Variatietips
- Leg op 2 bordjes wat groene salade en daarop een in tweeen gesneden geroosterde boterham en seveer daarop het levertjesmengsel.
- Een in tweeen gesneden geroosterde boterham en serveer daarop het levertjesmengsel.