Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 ui
- 150 gr champignons in vieren gesneden
- 1 teen knoflook in dunne plakjes
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes
- 2 potjes witte bonen (samen 400gr)
- 1 tl provençaalse kruiden
- zout en peper
- klont braadboter
- half bakje blue band culinesse
Variatietips
- Lekker met stokbrood, salade en een glas rode wijn.
Bereiding
Stap 1
Dep de bouten droog en bak ze licht bruin in een braadpan.
Stap 2
Haal de bouten uit de pan en bak de champignons licht bruin. Bak de ui en de knoflook even mee.
Stap 3
Doe dan de kruiden, tomaten, blue band culinaire erbij en maak op smaak met peper en zout. Leg de bouten in het mengsel en laat 30 min zachtjes stoven.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 5
Haal de bouten uit het prutje en leg ze in een ovenschaal.
Stap 6
Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken. Roer de bonen dan door het tomaten mengsel en schep dit over de bouten.
Stap 7
Dek de ovenschotel af met folie als je geen deksel hebt en zet deze in de oven voor 45 min.
Variatietips
- Lekker met stokbrood, salade en een glas rode wijn.