19 juni 2005
4 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ontvelde rode paprika's
  • 2 rode spaanse pepers
  • 150 gr gedroogde serranoham
  • 1 dl olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • boter
  • 1 grote ui in stukjes
  • 4 fijngehakte knoflookteentjes
  • 1 blik tomaten op sap (400 gram)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2.5 dl gevogeltebouillon
  • zout en peper
  • half bosje peterselie voor de garnering

Variatietips

  1. Kan je ook met 1 volledige kip, kipfilets of ander vlees zoals rund.
  2. Je kan ook aardappelen toevoegen aan de ovenschotel.

Bereiding

Stap 1
Halveer de groene paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Stap 2
Laat de rode paprika's uitlekken en snijd ze eveneens in reepjes.

Stap 3
Snijd de Spaanse pepers in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes.

Stap 4
Snijd de serranoham in blokjes.

Stap 5
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote met boter ingevette ovenschaal.

Stap 6
Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, groene en rode paprika's, Spaanse peper en ham in ca. 4 minuten bruin. Doe de tomaten, paprikapoeder en fond erbij en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

Stap 7
Breng het geheel op smaak met zout en peper en schep de paprika-tomatensaus over de kip.

Stap 8
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal gedurende ca. 1 uur in de oven tot de kip zacht en gaar is en de smaken zijn ingetrokken.

Variatietips

  1. Kan je ook met 1 volledige kip, kipfilets of ander vlees zoals rund.
  2. Je kan ook aardappelen toevoegen aan de ovenschotel.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten