Ingrediënten
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 ontvelde rode paprika's
- 2 rode spaanse pepers
- 150 gr gedroogde serranoham
- 1 dl olijfolie
- 4 kippenbouten
- boter
- 1 grote ui in stukjes
- 4 fijngehakte knoflookteentjes
- 1 blik tomaten op sap (400 gram)
- 1 tl paprikapoeder
- 2.5 dl gevogeltebouillon
- zout en peper
- half bosje peterselie voor de garnering
Variatietips
- Kan je ook met 1 volledige kip, kipfilets of ander vlees zoals rund.
- Je kan ook aardappelen toevoegen aan de ovenschotel.
Bereiding
Stap 1
Halveer de groene paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 2
Laat de rode paprika's uitlekken en snijd ze eveneens in reepjes.
Stap 3
Snijd de Spaanse pepers in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes.
Stap 4
Snijd de serranoham in blokjes.
Stap 5
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote met boter ingevette ovenschaal.
Stap 6
Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, groene en rode paprika's, Spaanse peper en ham in ca. 4 minuten bruin. Doe de tomaten, paprikapoeder en fond erbij en laat het mengsel nog 5 minuten koken.
Stap 7
Breng het geheel op smaak met zout en peper en schep de paprika-tomatensaus over de kip.
Stap 8
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal gedurende ca. 1 uur in de oven tot de kip zacht en gaar is en de smaken zijn ingetrokken.
Variatietips
- Kan je ook met 1 volledige kip, kipfilets of ander vlees zoals rund.
- Je kan ook aardappelen toevoegen aan de ovenschotel.