Ingrediënten
- 1 hele kip van ongeveer 1 kg
- 3 a 4 aardappelen
- 250 gr champignons
- 1 stengel bleekselderij
- 3 wortels
- 1 ui in grote stukken
- 4 plakken spek
- 2 tenen knoflook (of meer)
- 1 stengel prei
- peper en zout
- paprikapoeder
- 1 dl kippenbouillon
Benodigdheden
- Römertopf
Bereiding
Stap 1
Römertopf goed met water bevochtigen.
Stap 2
Tenen knoflook in de kip stoppen samen met een klontje boter.
Stap 3
De kip kruiden met peper en zout. Aardappelen en groenten (behalve de champignons die moeten heel blijven) in stukjes snijden.
Stap 4
De kip in de römertopf leggen met alle groenten eromheen. De kippenbouillon erover gieten. De kip met paprikapoeder bestrooien, spek over de kip leggen en de römertopf in de oven plaatsen.
Stap 5
Na ongeveer 1uur en 45 minuten op 180 graden het deksel van de römertopf halen en nog zo'n kwartier de kip bruin laten bakken.